Takavvattningssystem

takavvattning

Takavvattningssystem

PD Prefab erbjuder ett unikt takavvattningssystem – Rainplus®, som har installerats i ett stort antal byggnader runt om i världen. Det är ett fullflödessystem som är anpassat för svenska förhållanden och har utmärkta egenskaper. Vår samarbetspartner Valsir står för det beprövade systemet som består av brunnar med luftlås, rörhållare, rör och kopplingar samt ett tredimensionellt planerings- och beräkningsprogram.

Helhetslösning

PD Prefab erbjuder nu en helhetslösning – från beräkningar som säkerställer material och dimensionering, till prefabricering och kundanpassning. Vid önskemål om denna typ av anpassning utförs det i vår egen produktionsanläggning. Detta innebär att installationstiden på plats minskar.

Rainplus® är ett system med kvalitet. Fördelarna är många:

    • Uppsamlingsbrunnar med luftlås

Alla Rainplus® uppsamlingsbrunnar har ett luftlås som hindrar införsel av luft till systemet, vilket möjliggör ett mycket högre flöde och en automatisk rengöring av systemet. I ett konventionellt avvattningssystem har brunnarna inte några särskilda insatser som hindrar luft från att komma in i rören.

    • Ekonomi

Till skillnad från ett konventionellt system möjliggör Rainplus® en installation med ett lägre antal uppsamlingsbrunnar, kopplingar och vertikala stammar vilket kan leda till besparingar på mellan 20-30 % på hela systemet. Den korta installationstiden gör det möjligt att snabba på processen för anläggningskonstruktionen.

    • Miljöbesparande

Rainplus® tillverkas helt i återvinningsbara material som kan återvinnas i slutet av deras livslängd. De produktionsmetoder som används är energieffektiva och har låg miljöpåverkan. Rör och kopplingar är certifierade av den prestigefyllda organisationen Singapore Green Building.

pdf-iconLäs mer om fördelarna

takavvattning

takavvattning

takavvattning